Thursday, November 5, 2015

Homemade Bread



1 kg faina
650 ml apa calduta
25 g drojdie proaspata
1 lingura sare
1 lingura zahar
4-5 linguri ulei de masline

Într-un castron mare, se dizolvă drojdia și zahărul în apă caldă și se lasă sa stea timp de 4-5 minute până când amestecul începe să facă bule un pic și devine spumos. Adăugați sarea, uleiul si 3 linguri de faina, în compoziție. Bateți pana se omogenizează. Acoperiți vasul și lăsați-l să se odihnească timp de aproximativ 10-15 minute.
Se adaugă restul de faina și se frământă pana se omogenizează și devine elastic. Se pune într-un castron uns cu ulei și ungeți și partea de sus a aluatului. Acoperiți vasul cu un prosop și se lasă la un loc cald, până când sa dublat. (De obicei las aluatul să crească, în timp ce eu sunt în parc cu copilul meu, pentru aproximativ 1-2 ore.)
După ce aluat a crescut, pune-l pe o suprafață presărată cu faina și framantal. Împărțiți aluatul în trei și formați fiecare aluat într-o minge plata cu palmele tale. Se acoperă și se lasă sa crească pana sa dublat, aproximativ 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și se coace timp de aproximativ 30-45 de minute sau până când pâinea este maro aurie.

...

1 kg flour
650ml warm water
25g fresh yeast
1 tablespoon salt
1 tablespoon sugar
4-5 tablespoons olive oil

In a large bowl, dissolve yeast and sugar in warm water and let sit for 4-5 minutes, until mixture begins to bubble a bit and get foamy. Add the salt, oil and 3 tablespoon flour, in the composition. Beat until smooth. Cover the bowl and leave it to rest for about 10-15 minutes.
Add the remaining of flour and knead until smooth and elastic. Place in a greased bowl and grease the top of the dough. Cover the bowl with a towel and leave in a warm place until doubled. (Usually I leave the dough to rise, while I'm in the park with my baby, about 1-2 hours.)
After dough has risen, put it on a lightly floured surface and knead. Divide dough in a three and shape it each dough in a flat ball with the palms of your hands. Cover and let rise until doubled, about 30 minutes.
Preheat oven to 180 degrees and bake it for about 30-45 minutes or until bread is golden brown. 


Love, Nadejda!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...