Wednesday, October 21, 2015

Gingerbread (sugar free)


500 g faina
200 g miere
100 g stafide pisate
100 g unt
1 ou
1 lingura roscove
10 g bicarbonat de sodiu
3 linguri lapte
mix macinat fin pentru turta dulce ( la alegere scorțișoară, cardamom, nucșoara, cuișoare, anason )


Se amestecă untul, mierea și zahărul într-un castron până devine cremos. Adaugă oul, 1 lingura de roșcovă, condimentele măcinate și se amesteca bine. Se pune în făină bicarbonatul de sodiu. Adaugă faina cernuta în aluat cu cele 3 linguri de lapte și se amestecă până se omogenizează perfect. Acoperiți cu folie de plastic și se pune în frigider pentru 50 de minute să se odihnească. Se așează aluatul intre 2 foi de hârtie de copt și se rulează până când se obține o foaie de aproximativ 4 mm grosime. Utilizați o forma de om de turtă dulce sau puteți folosi tot felul de forme pentru a tăia aluatul. Puneți biscuiții pe tăvi de aproximativ 3 cm distanță și se coace în cuptor timp de 10 minute sau până când devine maro.


500 g flour
200 g honey
100 g raisins mashed
100 g butter
1 egg
1 tablespoon carob
10 g sodium bicarbonate
3 tablespoons milk
mix finely ground ginger (optional cinnamon, cardamom, nutmeg, cloves, anise)

Mix the butter, honey and sugar in a bowl until pale and creamy. Add the egg, 1 tablespoon of carob, ground spices and mix well. Stir in the flour bicarbonate of soda. Add the sifted flour in dough with 3 tablespoons of milk and mix until it's perfectly homogenized. Cover with plastic wrap and place it in the fridge for 50 minutes to rest.
Place the dough between 2 sheets of baking paper and roll out until obtaining a sheet of about 4 mm thick. Use a gingerbread man cutter or you can use all sorts of shapes to cut the dough. Place the biscuits on trays for approximately 3 cm apart and bake  in the oven for 10 minutes or until it is brown.

Have a wonderful week and thank you so much for reading!
Love, Nadejda!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...